Ήρθε η ώρα λοιπόν να τελειώσουμε το ταξίδι μας στην ιστορία του God of War με το τρίτο και τελευταίο part.
Στο προηγούμενο κείμενο, αναφέραμε το ταξίδι του κράτος σε πιο βόρεια μέρη, όμως πριν από αυτό το ταξίδι, ο κράτος είχε μερικές δουλειές που έπρεπε να “κλείσει”, οπότε πρώτου πάμε να δούμε τι γίνεται στις σκανδιναβικές χώρες θα κάνουμε και εμείς μια στάση.
Ένα prequel που ίσως θα μπορούσε να είναι και καλύτερο
Η Santa Monica έψαχνε να βρει διάφορους τρόπους να διατηρήσει την δημοφιλή πλέον mascot του PlayStation και καθώς το core storyline του παιχνιδιού είχε τελειώσει με επιτυχία, έπρεπε να βρει κάποιον άλλο τρόπο για να τον κρατήσει στο προσκήνιο.
Ο τρόπος που διάλεξε τελικά το studio ήταν ένα νέο God of War, με την ονομασία Ascension. Το Ascension είναι το 4ο Main entry της σειράς, το οποίο όμως δεν θα συνέχιζε την ιστορία, αλλά θα ήταν ένα prequel, το οποίο έπαιρνε μέρος πριν το πρώτο παιχνίδι ιστορικά και μας έδειχνε τι ακριβώς έγινε και στράφηκε ο Kratos εναντίον του Άρη. Όπου για να καταφέρει να σπάσει τον όρκο του με τον θεό του πολέμου, ο Kratos θα έπρεπε πρώτα να καταστρέψει τις 3 Furies, οι οποίες τιμωρούν οποίους και όπως τους αξίζει.
Τα όπλα, καθώς και τα power systems, είχαν υποστεί και αυτά ένα μικρό rework, με τον Kratos πλέον να μπορεί να αλλάζει τα blade types για τους διαφορετικούς τύπους των εχθρών. Επίσης ένα νέο mechanic εμφανίστηκε, το rage meter, που ανέβαινε με κάθε hit που κάναμε και γινόταν activate για να εξαπολύσει ένα πάρα πολύ δυνατό attack.
Το πιο σημαντικό βέβαια στο Ascension είναι η προσθήκη του multiplayer mode, το οποίο είχε σχεδιαστεί με βάση της νοοτροπίας του rock-paper-scissors (πέτρα, ψαλίδι, χαρτί) οπού τα διάφορα clash είχαν και weaknesses και strengths μεταξύ τους.
Η επανεμφάνιση του Kratos
Αρκετά χρονιά πέρασαν και δεν είχαμε ακούσει νέα από την σειρά, και παρόλο που όλοι είχαμε πιστέψει ότι δεν θα ξαναδούμε τον Kratos εν δράση, ένα νέο main entry στο francise ανακοινώθηκε στην E3 του 2016, δείχνοντας μας ένα νέο set και έναν πιο γερασμένο Kratos.
Έχοντας πλέον σκοτώσει ό,τι υπήρχε στην Ελληνική μυθολογία, αποφάσισε να κρυφτεί, από τις πράξεις του και τους “προσωπικούς του δαίμονες” που τον κυνηγάνε, στην Νορβηγία. Βέβαια, επειδή μιλάμε για τον Kratos, δεν είναι και τόσο εύκολο να κρυφτεί.
Μετά τον θάνατο της δεύτερης γυναίκας του Kratos, την Fate, τον βλέπουμε να προσπαθεί να φέρει εις πέρας την υπόσχεση που της είχε δώσει και να τηρήσει την τελευταία επιθυμία της, που ήταν να πετάξει τις στάχτες της στο πιο ψηλό βουνό.
Το God of War πλέον έχει αλλάξει κατεύθυνσή και από ένα mindles hack n slash παιχνίδι, έχει εξελιχθεί σε ένα action RPG που έχει έναν πιο open world κόσμο, μεγαλύτερα cinenmatic, στα οποία δίνεται περισσότερη έμφαση, νέα όπλα και νέα abilities.
Το God of War 4 (θα το πούμε έτσι για να καταλαβαίνουμε γιατί μιλάμε), κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο του Game of the Year το 2018 και η προσωπική μου άποψη, μιας και είναι ένα παιχνίδι που έπαιξα μετά από πολλά χρονιά ξανά, είναι ότι αξίζει κάθε θετικό review και σχόλιο που απέσπασε.
Φυσικά όταν νευριάζεις τον Kratos δεν σου δίνει και πολλές επιλογές, οπότε σε λιγότερο από ένα μηνά πλέον θα ξαναδούμε για άλλη μια φορά τον σφαγέα των θεών (αυτόν έπρεπε να βάλουν στο Love and Thunder αλλά τέλος πάντων) να έρχεται αντιμέτωπος με περισσότερους θεούς της Νορβηγής μυθολογίας.
Και αν κρίνουμε κι από τον τίτλο του νέου παιχνιδιού, ο Kratos ίσως να είναι αυτός που θα φέρει το τέλος των θεών και του κόσμου όπως τον ξέρουμε, με τον ερχομό του Ragnarok. Μπορεί και το δικό του. Κανείς δεν ξέρει.