Ήταν δεδομένο ότι το The War Within θα οδηγούσε σε ένα επικό φινάλε, αλλά αυτό που φέρνει το Patch 11.2 – Ghosts of K’aresh, ξεπερνά κάθε προσδοκία. Η μεγάλη αναμέτρηση με τον Dimensius the All-Devouring, τον καταστροφέα που αφάνισε τον κόσμο των Ethereals, δεν είναι απλώς άλλη μια τελική μάχη. Είναι η στιγμή που οι ήρωες του Azeroth θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους με… την Xal’atath.
Ναι, η Χαραυγή του Κενού, η ίδια η φιγούρα του τρόμου που μέχρι χτες μας τραβούσε τα νήματα στο σκοτάδι, στέκεται δίπλα μας. Όχι επειδή έγινε καλή. Όχι επειδή άλλαξε στρατόπεδο. Αλλά επειδή το κακό που ξυπνάει είναι τόσο απόλυτο, που ούτε η ίδια δεν το θέλει ελεύθερο.
Η μάχη ενάντια στον Dimensius, που περιγράφεται ήδη ως το μεγαλύτερο boss που έχει εμφανιστεί ποτέ στο WoW, λαμβάνει χώρα στο Manaforge Omega, ένα raid που υπόσχεται κοσμικό χάος – με τεχνουργήματα που διαλύουν τη βαρύτητα, επίθεση από απομεινάρια κόσμων που έχει καταβροχθίσει ο ίδιος ο Dimensius και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει sci-fi horror όσο και high fantasy. Και όταν έρθει η ώρα να αναμετρηθούμε μαζί του στο δεύτερο phase, η Xal’atath μάς δίνει την ικανότητα να πετάμε, για να αποφύγουμε τα deadly mechanics που μόνο ένας Void Lord μπορεί να φανταστεί. Προς το τέλος, η ίδια ρίχνει μια αντεπίθεση τόσο δυνατή που κυριολεκτικά ανοίγει το πεδίο για το τελικό χτύπημα.
Αν και ο ρόλος της Xal’atath μπορεί να φαίνεται απότομος, το lore δείχνει ότι οι προθέσεις της είναι… περίπλοκες. Οι Shadowguard Ethereals που της έκλεψαν την Dark Heart στο προηγούμενο patch είναι αυτοί που έφεραν πίσω τον Dimensius. Εκείνη δεν είναι fan των Old Gods, και γενικά κανενός που θέλει να καταβροχθίσει την ύπαρξη ολόκληρη. Το τι θα ζητήσει μετά, είναι άλλη ιστορία – γιατί καμία συμμαχία με μια φιγούρα σαν την Xal’atath δεν είναι χωρίς κόστος.
Το υπόλοιπο raid όμως δεν πάει πίσω. Από τις κατασκευές των Shadowguard, τον τεράστιο μεταξοσκώληκα που φτιάχνει τα ρούχα των Ethereals, και ένα κινούμενο θραύσμα του ίδιου του κόσμου του K’aresh, μέχρι ένα council Demon Hunters που –όπως υπονοείται– ίσως μας προετοιμάζει για μια νέα specialisation, κάθε boss φέρνει κάτι ιδιαίτερο. Λίγο πριν το τέλος, επιστρέφει και ο Nexus-King Salhadaar, ο Ethereal από το Burning Crusade, αυτή τη φορά όχι απλά ως εχθρός, αλλά ως ακόλουθος του Dimensius.
Το Patch 11.2 δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα, αλλά όλα δείχνουν για Αύγουστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση από αυτό το εκρηκτικό φινάλε, μπορούν να βουτήξουν ήδη στο Public Test Realm, γιατί το τελευταίο κεφάλαιο του The War Within δεν είναι απλά εντυπωσιακό – είναι υπαρξιακά τρομακτικό.
Διαβάστε ακόμη:
Κυκλοφόρησε το Lost in Random: The Eternal Die
Συνεχίζονται οι αναφορές για το μέλλον της σειράς του Red Dead Redemption





















