Όσοι γενικά έχετε διαβάσει τα κείμενα μου, θα ξέρετε ήδη ότι δεν τα πάω και πολύ καλά με την τεχνολογία και τους αντίστοιχους όρους της. Οπότε λοιπόν, για άλλη μια φορά θα αρχίσω με ένα μικρό disclaimer, δεν θα ασχοληθώ και πολύ με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ποντικιού της Logitech, αλλά θα εστιάσω στην προσωπική μου εμπειρία. Όπου στην τελική αυτό είναι που έχει και την περισσότερη σημασία, καθώς εξειδικευμένες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της εταιρίας.
Logitech G309 Lightspeed λοιπόν, ένα ασύρματο ποντίκι που αν έπρεπε να το χαρακτηρίσω με μία μόνο λέξη, αυτή θα ήταν εντυπωσιακό. Ευτυχώς όμως γράφω review οπότε μπορώ να χρησιμοποιήσω και μερικές ακόμα.
Οπότε ας τα πάρουμε από την αρχή.
Το εν λόγω ποντίκι ήρθε στην κατοχή μου σε μια αρκετά μίνιμαλ συσκευασία, η οποία περιείχε το ποντίκι (duh), τον αντάπτορα με τον οποίο το συνδέετε με την συσκευή σας, κάτι εγχειρίδια τα οποία ως σωστός Έλλην απλά τα είδα και τα άφησα στην άκρη, μία μπαταρία και κάτι αυτοκόλλητα τα οποία μπορείς να τα κολλήσεις περιμετρικά από το ποντίκι και βοηθάνε στο να έχει ο χρήστης καλύτερη και πιο σταθερή λαβή.
Αυτά, για τους λάτρεις του unboxing.
Πάμε τώρα στο ψητό.
Αρχικά, το ποντίκι απλά το συνδέεις στον υπολογιστή σου, κατεβάζεις και το Logitech G Hub και απλά το χρησιμοποιείς. Τώρα σας ακούω να ρωτάτε το αν είναι απαραίτητο το App για να λειτουργεί το ποντίκι. Η απάντηση είναι ότι δεν είναι αναγκαίο, είναι όμως μεγάλη αμαρτία θα έλεγα, το να έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τις ρυθμίσεις που θες, όπως θες, και να μην το εκμεταλλευτείς. Οπότε, αν έχετε, όχι μόνο το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά γενικά εξοπλισμό που μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία σας χρησιμοποιώντας το εκάστοτε App μην φοβάστε να το κάνετε.
Το G309 προσφέρει δύο επιλογές για την σύνδεσή του, είτε μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, είτε αυτής του Lightspeed. Μην ρωτήσετε ποια είναι καλύτερη, απλά δείτε την επίσημη ονομασία του ποντικιού και θα καταλάβετε. Επίσης, αν ακόμα κι αυτή η απάντηση δεν σας ικανοποιεί, τότε μπείτε και διαβάστε το τι προσφέρει η τεχνολογία του Lightspeed των προϊόντων της Logitech και θα σας φύγουν οι κάθε αμφιβολίες. Και για να είμαι ξεκάθαρος, ναι την επιλογή του Lightspeed χρησιμοποιώ.
Ένα τελευταίο που πρέπει να αναφέρω στα της προ χρήσης χαρακτηριστικά του ποντικιού είναι ότι στο κάτω μέρος του, υπάρχει μια μικρή αποσπώμενη πλαστική πλακέτα που χρησιμεύει ως βαρίδι, για όσους θέλουν να έχουν περισσότερο βάρος στα χέρια τους.
Αφού λοιπόν περάσαμε, με αρκετή επιτυχία έχω να ομολογήσω, κι αυτό το στάδιο, περνάμε στο σημείο που το ποντίκι αρχίζει και λάμπει, όχι όμως κυριολεκτικά, αφού δεν έχει κάποιου είδους RGB φωτισμό. Σοβαρά σας μιλάω, δεν χάνει την παραμικρή κίνηση του χεριού μου (εδώ έρχεται και κουμπώνει η απάντηση για την Lightspeed τεχνολογία), όσο γρήγορη κι απότομη να ήταν κάποια κίνηση, το ποντίκι δεν με άφηνε «να του ξεφύγω με τίποτα». Σαν πιστός σκύλος, ή μάλλον καλύτερα…(dad joke incoming) σαν πιστό ποντίκι ακολουθούσε τις κινήσεις μου χωρίς καμία απώλεια.
Ένα ακόμα θετικό χαρακτηριστικό του ποντικιού που πρέπει να αναφέρω είναι η όλη η αίσθηση που έχει στο χέρι μου, την οποία μάλιστα τα αυτοκόλλητα που σας ανέφερα και πιο πριν, έρχονται να την κάνουν ακόμα καλύτερη. Θεωρητικά, το χέρι σας μπορεί άνετα να «αγκαλιάσει» το ποντίκι, καθώς ο σχεδιασμός του κουμπώνει τέλεια σε κάθε χέρι.
Βέβαια, γιατί “θεωρητικά” θα με ρωτήσετε πάλι. Γιατί εδώ έρχεται το πρώτο και ίσως το μοναδικό αρνητικό του G309. Το μέγεθός του. Το οποίο δυστυχώς για εμένα, ήταν αρκετά μικρότερο από το μέγεθος της παλάμης μου, οπότε ένα θεματάκι εκεί το είχαμε. Από την άλλη, όσοι έχουν μικρές παλάμες, τότε σίγουρα μιλάμε για ένα από τα καλύτερα ποντίκια που θα δοκιμάσουν ever.
To G309 κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, άσπρο και μαύρο, και έχει μια ματ υφή η οποία έρχεται να συμπληρώσει αρμονικά τον όλο σχεδιασμό του.
Πάνω κάτω, αυτά έχω να σας πω για το ποντίκι της Logitech, καθώς στην τελική, τέτοιου είδους εξοπλισμός, όσο καλός κι αν είναι (που είναι στην περίπτωσή μας), αν δεν σου κάνει το «κλικ», δεν πρόκειται να το ευχαριστηθείς με τίποτα. Ευτυχώς, αν και μικρό, εμένα μου το έκανε. Και σας προτείνω να το δοκιμάσετε κι εσείς, καθώς αν σας το κάνει, σίγουρα δεν θα κλάψετε τα σχεδόν 90€ που μπορείτε να το βρείτε στην αγορά.
Α, και πριν κλείσουμε, η εμπειρία που είχα με ένα παλαιότερο ασύρματο ποντίκι μου είχε «μάθει» ότι ανά 10-15 μέρες θα έπρεπε να έχω μια μπαταρία από δίπλα για να είμαι σίγουρος. Με αυτό, είμαστε στις 3 βδομάδες και δεν είναι καν στο 90% με συνεχόμενη, gaming, χρήση.
Αυτά.
Βαθμολογία: 7,5/10
Διαβάστε ακόμη:
World of Warcraft – Ο Shaman δέχεται ένα μεγάλο facelift στο επόμενο patch του παιχνιδιού
Σχόλια 1