Η mid-tier αγορά τα τελευταία χρόνια έχει “γκριζάρει”. Τόσο από το πλήθος συσκευών, όσο και την ποιότητά τους. Το Poco F6 φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά με ένα smartphone το οποίο προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά flagship για χρήστες που δεν θέλουν να βάλουν φουρνέλο στον κουμπαρά τους. Θα τα καταφέρει; Ας το δούμε παρέα!
Ως μια συσκευή στο mid-range, το Poco F6 φαίνεται να μην ντρέπεται καθόλου για αυτήν την ιδιότητά του. Το σώμα του είναι φτιαγμένο από πλαστικό, αλλά η πλάτη του φέρει μια πολύ ιδιαίτερη υφή, η οποία είναι σχεδόν ιριδίζουσα. Οι κάμερες και το flash σε σχήμα δαχτυλιδιού δεσπόζουν στην πλάτη, για να μας θυμίσουν πως ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, το Poco F6 φιλοδοξεί να προκαλέσει τριγμούς στην κατηγορία. Ο σχεδιασμός είναι flat, αφήνοντας πίσω τις waterfall οθόνες που είναι μια πολύ λογική κίνηση.

Το Poco F6 κυκλοφορεί σε τρία χρώματα: Black, Green και Titanium.
Εξ’ ίσου εντυπωσιακή είναι η AMOLED οθόνη του 6.67” Ανάλυσης 1.5Κ (2712 x 1220) με προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωσης που αγγίζει τα 120Hz. Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες οθόνες της κατηγορίας και δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν παραπομενένο, ειδικότερα τους gamers και όσους θέλουν να κάνουν μια κάποια επεξεργασία φωτογραφιών και video στο κινητό τους (π.χ. CapCut). Έχει απόδοση χρώματος στο 100% του φάσματος DCI-P3 και φωτεινότητα με μέγιστο τα 2400 nits ενώ μπορεί να απεικονίσει περιεχόμενο Dolby Vision και HDR 10+.
Το chip που τροφοδοτεί το τηλέφωνο είναι το Snapdragon 8s Gen 3! Πρόκειται για την “ελαφριά” έκδοση του φετινού flagship, που κατασκευάζεται από την TSMC στα 4nm. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι πως σε σχέση με το “μεγάλο” αδελφάκι του, το F6 Pro δεν υστερεί πολύ στην απόδοση. Ναι, στα benchmarks να υπάρχει διαφορά, και μάλιστα καθόλου ευκαταφρόνητη. Αλλά στην καθημερινή χρήση δεν φαίνεται να δείχνει πολύ διαφορετικό.
Όπως πάντα, δοκιμάσαμε βαριά παιχνίδια όπως αυτά του Hoyoverse (Genshin Impact, Honkai: Star Rail) όπως και το σύνηθες emulation (PPSSPP, Aether2X) με αρκετά καλά αποτελέσματα σε σχετικά βαριά settings. Επίσης καλή ήταν και η θερμική συμπεριφορά του τηλεφώνου κάτω απο φόρτο. Ανεβάζει θερμοκρασία αρκετά γρήγορα, όμως σε σταθερές θερμοκρασίες γενικότερα, χωρίς να φτάνει σε σημείο να “βράσει”. Σε αυτό βοηθάει το vapor-liquid σύστημα το οποίο η Poco αποφάσισε – πολύ ορθώς – να συμπεριλαμβάνει στις συσκευές της. Προφανώς, η μνήμη RAM τύπου LPDDR5X και η αποθήκευση UFS 4.0 βοηθάνε στην συνολική ταχύτητα του συστήματος.
Στην αγορά υπάρχουν μοντέλα 8GB/256GB και 12GB/512GB.
Το Xiaomi Hyper OS που βασίζεται πάνω στο Android 14 είναι ένας ακόμα λόγος που το Poco F6 αποδίδει τόσο καλά, αφού η διαχείριση των πόρων είναι αρκετά καλή.
Η μπαταρία επίσης είναι αρκετά καλή, αν και κατά την διάρκεια των δοκιμών έτεινε να αδειάζει αρκετά γρήγορα. Όμως, δεδομένου του ολοκαίνουριου chip θα ευχαριστήσει πολλούς απαιτητικούς χρήστες. Η συσκευή υποστηρίζει 90W φόρτισης που επιτρέπει στον χρήστη να φορτίζει γρήγορα την συσκευή του μειώνοντας το άγχος. Ο φορτιστής και το καλώδιο περιλαμβάνονται στην συσκευασία. Δεν διατίθεται ασύρματη φόρτιση.
Η Κάμερα στο Poco F6 είναι ίσως το σημειο που γίνανε οι περισσότερες παραχωρήσεις, χωρίς βέβαια να αφήνουμε να εννοηθεί πως δεν είναι καλή. Ο κυρίως αισθητήρας είναι Sony IMX882 50MP με δυνατότητα Pixel Binning 4 προς 1. Γενικότερα μιλώντας οι εικόνες που παράγονται είναι αρκετά καλές, με το post-processing να κάνει την περισσότερη δουλειά σε αυτήν την περίσταση. Η λεπτομέρεια είναι αρκετά καλή και γενικότερα δεν παράγει κακές εικόνες. Για τις περισσότερες περιπτώσεις όπως και στις βραδυνές λήψεις, δεν θα απογοητευτείτε.





Όμως σε περιπτώσεις μεγάλης αντίθεσης όπως φωτογραφίες με φόντο τον ουρανό, ίσως ανακαλύψετε πως χάνεται η λεπτομέρεια στα σκοτεινότερα κομμάτια της φωτογραφίας στην αυτόματη ρύθμιση. Σίγουρα όμως δεν θα σας απογοητεύσει η γενικότερη απόδοση. Μαζί με τον κυρίως αισθητήρα υπάρχει ένας υπερευρυγώνιος 8MP, ο οποίος έχει και αυτός αρκετά καλή επίδοση, αλλά αφήνει σε συγκεκριμένα σενάρια αρκετό noise, ενώ κάνει ελαφρώς overexpose τις σκηνές. Φυσικά, το post-processing του κινητού αφήνει την ίδια αίσθηση με υπερβολικό χρώμα, σαν να έχει βάλει το HDR στο τέρμα κάποιος, που μερικοί ίσως θα προτιμήσουν να το αφαιρέσουν από τις ρυθμίσεις.
Η μπροστινή κάμερα για τις Selfies είναι 20MP και το ατού της είναι η καλή απόδοση στους τόνους του δέρματος. Το καλύτερο βέβαια είναι πως δεν κάνει over-expose κομμάτια της εικόνας, όπως κάποιο φωτεινό παρασκήνιο, πράγμα που είναι αρκετά χρήσιμο στις σέλφι και τις βιντεοκλήσεις.
Το video, το Poco F6 τραβάει έως 4Κ/60 ενώ υποστηρίζεται και slow-motion στα 240fps στις αναλύσεις 1080p/720p. Η σταθεροποίηση είναι αποκλειστικά ψηφιακή που ενώ είναι αρκετά καλή, εν τούτοις έχει αρκετούς περιορισμούς. Δεν είναι λίγες φορές που αφήνει σκιές σε video που έχουν γίνει εν κινήσει. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι που φταίει το τηλέφωνο, παρά μόνο οι αδυναμίες τις συγκεκριμένης τεχνολογίας.
H μπροστινή κάμερα μπορεί να βγάλει video 1080p/60 το οποίο έχει αρκετά καλή απόδοση.
Όπως και στο F6 Pro, τα μικρόφωνα καλό θα ήταν να περιοριστούν στην χρήση τους σε βιντεοκλήσεις ή/και φωνητικά μηνύματα. Η τάση για αλλοίωση, ειδικότερα σε συνθήκες με αυξημένο βόμβο παρασκηνίου είναι αρκετά μεγάλη.
Όπως πάντα, όλα τα παραπάνω μπορούν να ρυθμιστούν με το Director Mode το οποίο αν ο χρήστης γνωρίζει να χρησιμοποιήσει, μπορεί να πετύχει πραγματικά καλά αποτελέσματα και, φυσικά, ένα μικρό φτηνό μικρόφωνο θα κάνει την διαφορά.
Και φτάνουμε στο ζουμί του όλου review. Το Poco F6, για την κατηγορία του, είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις. Εντυπωσιακή δύναμη, με μοντέρνα χαρακτηριστικά, εκπληκτική οθόνη και σύστημα κάμερας που αποδίδει αρκετά καλά για το 90% των καθημερινών χρηστών.
Όλα αυτά με το Xiaomi Hyper OS το οποίο υπόσχεται 3 χρόνια καίριες αναβαθμίσεις και 4 χρόνια αναβαθμίσεις ασφαλείας.
Οπότε αν είσαστε στην “γύρα” για μια συσκευή που είναι πραγματικά VFM, το Poco F6 είναι, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις, αν όχι η πλέον συμφέρουσα.
Βαθμολογία 9/10
Διαβάστε ακόμη: