Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, μετά από πολλές αναβολές, μετά από πολλά “ίσως και γιατί”, ο “μπαμπάς” ενός εκ των καλύτερων παιχνιδιών των τελευταίων ετών, του Assassin’s Creed (διαβάστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά) επέστρεψε στα σπίτια μας μετά από 14 χρονιά. Φυσικά και μιλάω για το Prince of Persia, το οποίο όμως έχει κάποιες μεγάλες διάφορες από τότε που το είδαμε τελευταία φορά.
Πριν όμως δούμε τις αλλαγές αυτές, πάμε πρώτα να δούμε λίγο την ιστορία του παιχνιδιού.
Στο Prince of Persia: The Lost Crown μπαίνουμε στον ρόλο του Sargon, ενός από τους θρυλικούς προστάτες πολεμιστές της Περσίας με το όνομα Immortals, οπού αναλαμβάνει την αποστολή να βρει και να σώσει τον πρίγκιπα Ghassan από τους απαγωγείς του. Οι οποίοι έχουν πάει τον Ghassan στο όρος Qaf με σκοπό να τον δολοφονήσουν. Εμείς λοιπόν, πρέπει να τους βρούμε προτού πετύχουν αυτόν το σκοπό τους.
Το τι γίνεται στο μεσοδιάστημα και το πώς εξελίσσονται τα πράγματα, όπως και κάθε άλλη φορά θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας, χωρίς να σας κάνω κάποιου είδους spoil.
Πάμε τώρα στα τεχνικά του τίτλου. Μιλάμε για ένα 2.5D side-scrolling action-adventure platform τίτλο, με αρκετά Metroidvania στοιχειά. Στον κόσμο του παιχνιδιού θα δούμε πως όλα τα biomes συνδέονται και θα βρούμε αρκετά shortcuts και secret rooms τα οποία περιέχουν ορισμένα puzzles που πρέπει να λύσουμε για να προχωρήσουμε.
Επειδή όμως ακούσατε πολλές πληροφορίες, πάμε να τα πάρουμε ένα ένα και σιγά σιγά για να μην μπερδευτείτε. Ως Metroidvania το The Lost Crown περιέχει πολλούς γρίφους και πολλά κρυφά δωμάτια. Βεβαία δεν θα έχουμε τα κατάλληλα προσόντα να περάσουμε όλα τα εμπόδιά από την αρχή, κάτι το οποίο όμως δεν χρειάζεται να σας αγχώνει καθώς μπορούμε, ανά πάσα στιγμή, να πάμε ξανά σε ένα biome ώστε να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε ό,τι έχουμε αφήσει στη μέση.
Επίσης, αυτό που μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, είναι το σύστημα για τα screenshots που έχει το παιχνίδι, καθώς μας επιτρέπει να το κάνουμε In game με Pin στο map ώστε να το θυμόμαστε για να το επισκεφτούμε ξανά.
Φυσικά, όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω, όσο προχωράμε μαζεύουμε και περισσότερες δυνάμεις και φυσικά μαζεύουμε και υλικά για να μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα όπλα μας.
Μιας και μιλάμε όμως για Prince of Persia, δεν μπορεί να λείπει το parkour από το παιχνίδι. Η κίνηση είναι καταπληκτική και τα μονοπάτια που πρέπει να περάσουμε για να πάμε σε ένα secret room είναι αρκετά δύσκολα, γεγονός όμως που τα κάνει και άκρως ικανοποιητικά όταν καταφέρουμε και βρούμε τις σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε.
Όσο για το combat του παιχνιδιού, μπορεί το game να είναι 2.5D αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον. Από τα απλά mobs ως και τα bosses, καθώς το κάθε type έχει την ιδιαιτερότητα του έτσι θα πρέπει να κάνουμε το κατάλληλο move set και τα κατάλληλα combo για να καταφέρουμε να τα εξουδετερώσουμε.
Επίσης, αν και το The Lost Crown είναι sidescrolling παιχνίδι και θα πρέπει αναγκαστικά να γυρνάμε σε biomes, έχει ένα αρκετά μεγάλο map και για κανένα λόγο δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε.
Τώρα θα με ρωτήσετε, “Aξίζει το νέο Prince of Persia ή θα μας χαλάσει τις ωραίες αναμνήσεις που είχαμε”, και εγώ θα σας απαντήσω, εάν σας αρέσουν αυτού του στυλ τα παιχνίδια, θα το λατρέψετε, Το παιχνίδι έχει τέλεια γραφικά και λόγω του 2,5D σχεδιασμού του δεν είναι και αρκετά απαιτητικό. Τα fights είναι τέλεια και αρκετά challenging, το exploration του map είναι απίστευτο και θα σας κάνει να θέλετε να ψάξετε κάθε γωνιά. Το story, αν και δεν έχει σχέση με το original, είναι αρκετά κάλο κι όσες ώρες έχω παίξει δεν έχω βρει κάτι αρνητικό, ούτε κάποιο bug, με αποτέλεσμα να με κάνει να μην θέλω να το κλείσω.
Οπότε, αν θέλετε να αγοράσετε το Prince of Persia: The Lost Crown αλλά έχετε ακόμα κάποιους ενδοιασμούς θα σας πω ένα μεγάλο “ΝΑΙ”. Εμπιστευτείτε με και δεν θα το μετανιώσετε.
Βαθμολογία: 9/10
Διαβάστε ακόμη:
Σχόλια 4