Ένα από τα καλύτερα fighting games όλων των εποχών επέστρεψε, μόλις μετά από 9 χρόνια, και φυσικά το έπαιξα, για την ακρίβεια το έλιωσα, κι έρχομαι να σας πω την άποψή μου για αυτό.
Αν δεν έχετε καταλάβει ήδη σε ποιο game αναφέρομαι, μπορείτε να κλείσετε αυτό το άρθρο και να διαβάσετε κάτι άλλο. Όχι εντάξει, πλάκα κάνω, μιλάω φυσικά για το Tekken 8.
Το Tekken έχει καταφέρει να κάνει μια πραγματικά μεγάλη πορεία, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, που κυκλοφόρησε πριν 30 χρονιά (αν αυτή τη στιγμή νιώσατε λίγο “γέροι”, σας καταλαβαίνω), με την απλή ονομασία Tekken. Έκτοτε η σειρά μετράει 8 βασικά παιχνίδια, αλλά και πολλές άλλες spinoff σειρές καθώς και comic και ταινίες.
Όπως λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε, γενικά έχει πλούσια ιστορία από πίσω του, η οποία, παρά τα μερικά “κενά” που εμφανίζει κατά διαστήματα, αποτελεί κι ένα από τα “βαριά χαρτιά” των παιχνιδιών. Οπότε πάμε λίγο να δούμε τι Μ#@$κίες έκαναν πάλι οι Mishima.
Το Tekken 8 συνεχίζει το τραγικό έπος της κόντρας των Mishima και τους συγκλονιστικούς αγώνες μνησικακίας μεταξύ πατέρα και γιου. Αφού νίκησε λοιπόν τον πατέρα του, Heihachi Mishima, ο Kazuya Mishima συνεχίζει τον αγώνα του για παγκόσμια κυριαρχία, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της G Corporation φέρνοντας ένα μεγάλο πόλεμο στον κόσμο. Και κάπως έτσι ξεκινάει το main story του παιχνιδιού, πάλι με κόντρα πατέρα-γιου, με ένα επικό fight με cinematic cutscenes ανάμεσα στον Jin και τον Kazuya.
Το τι γίνεται στο game θεωρώ πως δεν χρειάζεται να σας το πω, καθώς πιστεύω πως δεν υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει τι γίνεται στο Tekken. Οπότε τέλος με την ιστορία. Στην τελική, μερικοί από εσάς ακόμα δεν θα έχουν παίξει το παιχνίδι (κακώς) οπότε το κρατάμε spoiler free.
Οπότε τι έμεινε; Τα Modes φυσικά, τα οποία θα τα πάρω ένα ένα μιας είναι πολλά και δεν θέλω να τα μπλέξω.
Ξεκινώντας με το main story θα δείτε κάτι που δεν έχετε ξαναδεί σε ένα Tekken παιχνίδι, αφού δεν είναι το κλασικό “παίρνουμε έναν παίχτη, κάνουμε fights, έχουμε μικρές αλληλοεπιδράσεις με άλλους χαρακτήρες και μετά μας λέει ένα μικρό story του τι έγινε αφότου κέρδισες”. Αντί για αυτό, το παιχνίδι μας βάζει να παίξουμε με διάφορους χαρακτήρες, σε επικά fights, που γίνονται ακόμα καλύτερα με τα cinematic που μας εξηγούν την ιστορία. Γενικά, όσοι παίξουν το παιχνίδι, θα καταλάβουν αρκετά σύντομα ότι το Tekken 8, έχει ρίξει αρκετή δουλειά στο κομμάτι της ιστορίας του. Και είναι κάτι που σίγουρα δεν θα κάνει κανένα να παραπονεθεί για αυτό.
Φυσικά έχουμε και το κλασικό storyline των χαρακτήρων, όπως το έχουμε συνηθίσει από παλαιότερους τίτλους, με τα characters episodes, όπου μπορούμε να δούμε την ιστορία για τον καθένα ξεχωριστά, ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το backstory του κάθε χαρακτήρα.
Από κει και μετά, έχουμε το Arcade Quest, στο οποίο θα φτιάξουμε έναν avatar χαρακτήρα και θα αγωνιστούμε με άλλους CPU χαρακτήρες σε ένα ωραία φτιαγμένο περιβάλλον, μαθαίνοντάς μας και τα βασικά στα fights, ώστε να μας κάνει καλύτερους.
Και τέλος έχουμε φυσικά και μια σειρά από offline modes, τα οποία είναι τα Practice, Player vs CPU και Player vs Player, ενώ εννοείται πως δεν γινόταν να λείπουν και τα online matches, τα οποία χωρίζονται σε ranked και casual.
To Tekken 8 κατάφερε να μου φέρει μια νοσταλγία από τα παιδικά μου χρονιά, όπου μαζευόμασταν μαζί με φίλους για να παίξουμε ξύλο σε μια οθόνη. Το Tekken έχει καταπληκτικά γραφικά κι ο τρόπος που συνδυάζει την ιστορία με τα cinematic και τα fights είναι άψογος, κάτι το οποίο ίσως και να είναι το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Ακόμα κι ο ήχος και το story του παιχνιδιού είναι τέλεια δομημένα, κάνοντας ένα παιχνίδι που αξίζει μέχρι και το τελευταίο Ευρώ που θα δώσετε για αυτό. Επίσης όλες τις ώρες που έπαιξα δεν βρήκα ούτε ένα bug, κάτι το οποίο δεν το συναντάς και σε πολλά σύγχρονα παιχνίδια. Εν κατακλείδι, το συνιστώ σε όλους, άσχετα αν τους αρέσει ή όχι η σειρά.
Βαθμολογία: 9/10
Διαβάστε ακόμη:
Σχόλια 1